TR EN
Metal Fabrika   Metal Fabrika   Metal Fabrika   Metal Fabrika   Metal Fabrika  

  

Üretim

Metal Saç Şekillendirme Teknolojisi

Metal Fabrika  Metallerin şekillendirilmesi, endüstri sektörünün en önde gelen işlemlerden biridir.Tüm sektörlerinin kullanımı için ihtiyacı olduğunu bildiğimiz metallerin şekillendirilerek işlemlerin yapıldığını düşünürsek bu operasyonun önemini kavramış oluruz.

Metal şekillendirme işlemlerini uygulamadaki amacı kullanılan malzemelerin dayanımı hakkında bilgi sahibi olmak, metalleri şekillendirilirken nelerle karşılaşacağımızı anlamak ve metallerin genel karakteristik özellikleri hakkında bilgilenmektir. Günümüzde metal alanında sürekli gelişmeler kayıt edilmektedir.

Bu gelişmelerin paralelinde endüstride kullanılan malzemeler de sürekli değişiklik göstermektedir. Bu alanda kendimizi yeterli kılmak ve sanayimizin mekanik aksamları hakkında yeterli bilgi sahibi olmak için sürekli araştırma yapmalı, bu alanda yapılan bilimsel çalışmaları da yakından takip etmeliyiz.

Metal Şekillendirmede uyguladıklarımız bize sanayi alanında metalleri şekillendirme konusunda temel bilgi oluşturmuştur. İleri aşamalarda karşılaşacağınız tamirat ve üretim aşamasında yardımcı olacaktır. Temel metal şekillendirme tekniklerinin uygulatılması firmamıza metallerin mukavemeti hakkında da bilgi sağlamıştır, böylece malzemelerin dayanımı ve kullanılacağı yerler konusunda karar verme yeteneğimizi geliştirmiştir.

Sac sekil verme işlemleri, düzlem içi gerilme kuvvetlerini ve kütlesel sekil vermeye göre Daha düşük kuvvetleri gerektirir. Hemen hemen tüm sac sekil verme işlemleri, ikincil işlem olarak kabul edilir.


TALAŞLI İMALAT

Metal işleme sanayinde birçok imalat teknolojisi ve imalat süreci vardır; şekil verme, aşındırma, kaplama vs. Bu kılavuzda ise metal işleme sanayi içerisinde yer alan talaşlı imalat ve yıkama süreçleri yer almaktadır.

Talaşlı imalat süreçlerinde işlenmiş parça ham gövdenin üzerinden kesici uçlar ile metalin alınması yöntemi ile oluşur. Bunun içerisinde; belli geometrik kesici form ile: kesme, tornalama, soyma, delme bunun yanı sıra herhangi bir geometrik kesici formu olmayan; taşlama, lepleme, honlama işlemleri yer almaktadır.

İşlenecek olan metal gövdenin üzerinden kesici uçlar ile metal tabakalar kaldırma yöntemi ile şekil verme gerçekleştirilir. Gerek geometrik şekli belirli kesici takımlar ile gerekse belli bir geometrik şekli olmayan taşlama ve honlama ile yüzey işleme esnasında soğutucu sıvı olarak mineral yağlar ve yağ emülsiyonları kullanılmaktadır.

Bu soğutucu sıvıların başlıca görevleri; İşlenecek parçanın ve kesici takımın soğutulması, Kesici takımın ömrünü uzatmak Kesilecek yüzeyin kayganlığının artırılması, Talaş kaldırma işleminde meydana gelen talaşların ve metal tozlarının işlem yüzeyinden uzaklaştırılması, İşlenecek parçanın yüzeyinin işlem için optimize edilmesi, Paslanmaya karşı parçanın korunması sağlanır.




 Önceki Sayfa ▼

 Sonraki Sayfa ▼

Ana Sayfa Hakkımızda Medya İletişim
Web Designed by Yazılım Çözümleri